tisdag 28 november 2006

Örebroresan

Nu är vi hemma igen från Örebro. Det var så roligt att komma upp igen och gå på stan. Det är två år sedan vi flyttade där ifrån och lite nya butiker har dykt upp. Vädret var varmt och soligt nästan hela tiden. Det kändes mer som vår i luften än snart advent.
På lördagen var det inte lika kul väder. Regnet öste ner och det var sådär disigt och dimmigt som det nästan bara är i november. Nere vid kolonilotterna var det ändå liv och rörelse. Där krattades det och eldades. En liten stuga utmärkte sig lite extra, dels för att den var svart bland alla de röda, bruna och gula små husen och dels för att den är inredd av Ernst Kirchsteiger och Nya Rum. Se stugan här!Vi fick en pratstund med en av dem som äger stugan och fick kika in och se hur de hade det. Den var mycket mindre i verkligheten, men väldigt söt. Inne i det lilla rummet med blommiga tapeter hade Ernst skrivit sin autograf.
Sedan blev det besök i flera av mina favoritbutiker i Örebro. Jag berättade om C E Inne Ute. Det är en butik som känns vit och fräsch. Där kan man köpa saker från BRUKA, Himla och Lexington bland annat.


PK Design fanns det mycket fint! Jag visst inte vad jag skulle fästa blicken på. De säljer mycket av SIA, House Doctor, Tripple House och Villa Collection. Det som är så fint är att de gjort som små rum inne i butiken så man kan få lite inspiration. Det gillar jag! Här är lite bilder därifrån.
I Wadköping var det julmarknad och jag kikade in i den lilla handelsboden de har där. Urmysig!
Gamla bokmärken, karamellstrutar, antika burkar, små skafferivaror och annat gott.

Foto: UllaBritt Jonsson för orebro.se

Det blev inte så mycket i inredningsväg jag köpte, däremot fick jag massor med inspiration och jag har sett mycket som jag skulle vilja ha. Det blev i alla fall två ljuslyktor. Den i zink är från Madam Stoltz som jag köpte på Guld Ängeln och det vita lilla hjärtat kan nog vara BRUKA.
Nu är vi hemma igen och borta bra men hemma bäst...

/Emma

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh vad mysigt:)

Fröken Kattfot sa...

Jättefina lyktor. Visst är det kul att bara botanisera runt och hitta nya ideér :-)

Bilson sa...

Hej Emma.
Jag har lånat din bild med Ernst autograf.
Den finns på http://bilson.se/?p=185
Den är inte kopierad utan bara länkad till din orginalbild. Hoppas det är ok.