torsdag 7 december 2006

Enkelt pyssel med lite knyckta idéer...

Ingen har väl missat Caroline Zoob och hennes vackra saker. Även om man inte tänkt handla något så gav det i alla fall mig en och annan idé att göra själv. Hennes syltburkslykta skulle lätt gå att fixa själv med lite rödvitrutigt band och en grön kvist. Med lite ståltråd går de att hänga upp på en krok eller i en gren.


Jag gillade också att sätta lyktor i trappan som hon gjort på en bild. Det gör trappen spännande. Levande ljus gör så mycket för stämningen!Att sy enkla tyghjärtan av olika tyger är inte så svårt. Men det går att utveckla den idéen något, har jag kommit på, med hjälp av en doftpåse, som finns i många olika dofter (vanilj, kaprifol, kanel). När man sytt tyghjärtan och stoppat dem med vadd kan man ta lite av innehållet från doftpåsen och lägga i hjärtat innan man syr igen det. Sedan så har man söta små hjärtan med olika dofter att lägga i linneskåpet, hänga på en krok på gästtoaletten eller på spegeln.


Just dessa kommer från Caroline ZoobNär pepparkakorna är bakade så får pepparkakshjärtat blir till dörrprydnad såhär i juletid. Just denna finns hos Jeanne d' Arc Living, men den är också enkel att skapa själv, bara att knyta ett vackert band i och hänga upp.Egentligen är det inte så svårt att göra egna saker, det är bara lite fantasi som krävs och har man ingen är det bara att knycka första bästa idé : )


/Emma5 kommentarer:

an angel at my table sa...

Tack för det tipset vilken hemsida. Mycket fina saker. Lättnavigerad och stora fina bilder. Jag har faktiskt precis köpt dom silver randiga värmeljushållarna mycket nöjd.

Karna sa...

Takk for tipsene, godt med litt påfyll av og til, fantasien sier bare av og til stopp...

Ha en fin helg!

Nina sa...

Tack för tipset! Syltburken är ju helt underbar. :)

Anonym sa...

Och jag kommer inte in på sidan:-( Många som försöker?? Får väl prova senare. För visst är det kul att få idéer - och det har jag fått massor sedan jag började kolla bloggar.
~~L8

Emma sa...

an angle at my table:Vad kul att du hittade något! Visst var det fina saker!

karna och nina: visst är det bra med lite tips ibland att ta till när fantasin tryter!

anonymous: Adressen är annars www.carolinezoob.com Prova om det går bättre!