fredag 29 december 2006

Tulpaner till alla

God fortsättning och hoppas ni haft det bra i julhelgen! Här är en härlig tulpanbukett till er alla underbara bloggläsare!

Som vanligt när julhelgen är över vill jag ha vår!! Det är likadant varje år. I år kanske det är lite extra för det är inte kul när gräset är grönt och solens strålar träffar både tomatar, gran och ljusstakar. Efter jul kommer en längtan efter vår, fågelkvitter och vårens första primörer som ett brev på posten. Särskilt nu längtar jag efter färska, krispiga tulpaner. Undan med alla julstjärnor och leende tomtar och in med lite annat. OK jag får försöka hålla mig till efter trettonhelgen, men sedan åker det ut. Ner i lådorna och in i förrådet till nästa gång. Nu får ni inte missuppfatta mig och tro att jag inte gillar julen för det gör jag verkligen (det kan alla som läst bloggen intyga). Jag plockar fram julmagasin och julböcker redan i oktober och tänker ut vad jag ska bjuda på på glöggfesten och hur jag ska pynta.

Jag hade tänkte jag skulle köpa på mig lite fint julpynt på rean till nästa år, men (som vanligt) så orkar jag inte titta på det nu. Jag har bloggat om det förr och jag säger det igen - julen är som bäst innan när man går och väntar och förbereder och självklart själva julen, men sedan vill jag gå vidare till vår! Många kanske väntar på snö, men har det inte kom nu så kan det vara säger jag som inte är någon snöälskare. Snö för mig är något som ska komma på julafton singlande ner och ligga några dagar så barnen under jullovet kan få åka pulka och göra snöänglar.
Nu ska jag köpa mig ett fång underbara tulpaner och njuta av!

/Emma

6 kommentarer:

Fru Champagne sa...

Tulipaner er flott både til jul og påske og alle dager i mellom...Jeg skal ut å kjøpe hvite nyttårs- tulipaner i morgen. Ha en fortsatt god jul!

Lusthuset sa...

Jag håller helt med dig. Fram med tulpaner och fågelkvitter, man kan knappt bärga sig. Gott Nytt År.

Anonym sa...

Hej Emma,

Önskar komma i kontakt med dig. Vill du vara snäll och maila mig din adress till therese@colstrup.se.

Tack på förhand!
mvh Therese

Emma sa...

fru champange: Nyårstulpaner är härligt!

Lusthuset: Det är väl vi här nere i söder som inte är så mycket för snö som redan längtar till vår, fastän många längtar efter vinter och snö.

GOTT NYTT ÅR ALLA!

Karna sa...

Må si meg helt enig med deg, jeg vil heller ikke se på julepynten lenger, i morgen ryker julen ut hos meg!

Jeg er slik som deg, mest glad i julen FØR julen, nå venter jeg også på våren!

Ha et Godt Nyttår!

Camilla Ståhl sa...

Härlig julstämmning!
Håller med dig att det är innan jul det skall njutas härlig musik, pyssel o mycket glögg...
Din sida väckte mina julkänslor,
Tack