lördag 24 februari 2007

Utepyssel i betong
Grå betong låter inte så kul. Jag håller med, men i rätt sammanhang så blir det något vackert av detta grå, ruffa material.

Mitt nästa trädgårdsprojekt blir (när den envisa snön smält) att gjuta ett blad i lättbetong. Jag blev så inspirerad av form4element som visar upp fina skapelser i betong.
När rabarberna kommit i vår ska jag ta ett rabarberblad och göra ett stort betongblad. Betong är ett bra material som kan stå ute året om i vind, snö och regn utan att gå sönder. Bladet kan man använda till fågelbad om man lackar det. Men jag ska sätta ljus på det och bygga fina stilleben kring det. Fint är också att använda det till att lägga under stupröret.
/Emma

10 kommentarer:

Lotten sa...

Det är superfint med betong i trädgården. Jag hade tänkt att göra ett sådant rabarberblad förra våren..... men vips så flög tiden så bladen var borta när jag hade tänkt göra det! Får nog ha lite bättre framförhållning ivår ;)

Lusthuset sa...

Jag köpte ett sådant fint fågelblad i somras och det uppskattades verkligen av fåglarna och alla andra smådjur (t.o.m. getingar). Det prydde verkligen sin plats. Skulle vara kul att göra ett själv. Ha en skön helg trots snön.

Lime sa...

Meen va snyggt det var att lägga det under stupröret. Jag vill också göra ett!! Ska nog ta tag i det hela i vår. :-)

Tonje sa...

Så vakkert det ble,er enig med deg at betong ikke er så pent,men den der var jo rett og slett vakker. Kos deg i helgen=)

Karna sa...

Er så gøy å støpe i betong, laget mye forskjellig i fjor sommer, og i år skal jeg lage mere!

hulukvarn sa...

Tack för komplimangen!

Ulrika sa...

Hej Emma! Ja, ett sådant blad har jag med fruki i här hemma. Vi borde verkligen ses tycker jag. En fikamyskväll eller något...

Lykke sa...

Bladen är verkligen jättesnygga. Jag skulle gärna göra ett o ha på grusplanen, men jag eftersom jag är ohändig och lat så hittade jag ett färidgt. Det var hyfsat i pris. ca 350 kr.

Minna sa...

Vad fint! Rännsten brukar inte vara de charmigaste... : )

Annika sa...

Hej Emma

Ser att du också gjuter i betong. Jag bor också på Öland i Eriksöre och det vore roligt att vara några stycken som gjuter tillsammans någon gång. Vad tycker du om det? Kika gärna in och kolla på min blogg, där jag visar lite saker vi har gjutit.

Ciao Annika