fredag 16 mars 2007

Tallrikshylla
Jag ska erkänna att om du hade frågat mig för några år sedan så hade jag svarat nej på frågan om jag ville ha en tallrikshylla. Något så fult skulle minsann inte komma in i mitt hus. Men vad man ändrar sig! Nu tycker jag de är jättefina och skulle gärna ha en vit, enkel tallrikshylla utan krusiduller i mitt nya kök. Jag skulle ställa blåvita tallrikar i den och på de små krokarna undertill skulle det hänga vackra handdrejade tekoppar, ett litet hjärta och en fin lykta. Får väl se när jag ramlar över en hylla som kan passa...

En tallrikshylla kan man använda till mer än att bara ställa fina tallrikar i. Katrines postordre säljer bland annat tallrikshyllor eller tallerkenrækker som det heter på danska. Man skulle väl kunna översätta det med tallriksstaket, rätta med om jag har fel. Hon visar att att det går att använda hyllan till både hylla ovanför skötbordet till alla blöjor, tvättlappar, nappflaskor och leksaker. Eller varför inte låta favoritsagoboken stå framme i hyllan tillsammans med ett och annat gosedjur i barnkammaren.

Ha en skön fredag /Emma, som sak börja leta om en tallrikshylla på nästa loppis.

12 kommentarer:

Anna sa...

Superfin tallrikshylla!
Jag håller med om att man för några år sedan inte hade en tanke på att skaffa en. Men nu har jag faktiskt det. Mycket tack vara alla inredningstidningar som visar den franska lantstilen. De är ju jättefina!
Ha en härlig fredagkväll!
:)Anna

Mysiga lantliga ting sa...

Räcker upp en hand! Tycker att de är jäääättefina och vill ha en NU, ville inte det för några år sen jag heller!
Superfint i vitt oxå förstås.

Ha det bra. /Johanna

Tonje sa...

Tallerkenhyller er så vakre...det har jeg enda ikke kjøpt til huset for jeg venter på å finne den som jeg bare ikke kan motstå. Jeg syns din tallerkenhylle var utrolig flott,likte godt de flotte myke detaljenene. Ha en flott helg=)

Ingrid sa...

Så fin den var!!! :) Også kan de jo brukes til så mangt, som du skriver... Ha en fin søndags kveld!

Vildangel sa...

Snubblade in på din blogg av en slump och gillar det jag ser.
//V

majsan45 sa...

Det va ju jättefint är det inte tur att man kan ändra sig. Tack för titten och ha en bra dag..:-)..Kram/Majsan

Mikkeline sa...

Ja en fin tallerkenhylle er jeg også på utkikk etter, de kan brukes til så mangt, både nyttig og dekorativt, det liker jeg.

Blomman för dagen sa...

Tycker att det kan vara fint med tallriks hylla om man bor i hus och har en bra vägg att ha den på.
Kul ide med böcker och nallar också=) Karin

Lotten sa...

Tänk vilka fina tips man kan få på alla inrednings-bloggar! Det var ju jättefint!

Minna sa...

Hej Emma! Kul att ha hittat din sida (via White House), superhärliga inlägg o bilder! Lägger gärna upp en länk till dig från min sida om de är ok?!!! Hilsen, Minna som också har börjat gilla tallrikshyllor : )))

Ljuvligt Hemma sa...

Jag vill också ha en vackert vit tallrikshylla i mitt nya kök... jag undrar om killen kanske skulle kunna snickra ihop en?! Tack för de fina & inspirerande bilderna :)

Livet på Tallbacken sa...

Letar som du efter en den rätta modellen på en vit tallrikshylla som min man ska snickra ihop åt mig och fann den på din sida! :-) Den översta är precis en sån som jag vill ha så TACK för bilden!