fredag 28 september 2007

Höststädning och organisation

Jag ska villigt erkänna att jag är inte den mest pedantiska typen. Jag tycker verkligen om när det är städat och undanplockat runt omkring, men jag tycker det finns så mycket roligare saker att göra än att plocka och dammsuga - som att sitta här och umgås med er!

Men i veckan har jag ändå fått ett ryck måste jag medge. Vi har tillsammans höststädat i trädgården och slängt undan ledsna blommor, ställt fram fina höstblommor i stället, krattat och spotat. Dessutom (har jag glömt berätta) har vi ju fått hela huset ommålat. Bort med knallgul puts och mörkbrun träpanel och mörka fönster och fram med gråbeige färg och vitt, vitt, vitt : )

Jag ska visa er bilder i nästa inlägg, jag lovar. Plötsligt försvann 70-tals huset och genast känns det up to date och fräscht! Härligt!

Dessutom har jag suttit och blivit inspirerad av Martha Stewart. Finns det någon som vet vad "ordning och reda, pengar på fredag" innebär så är det hon. Hon är verkligen en person som vet att städningen underlättas betydligt om var sak har sin plats. Så nu ska här organiseras i skåp och garderober!

I kväll är det Konstnatt här på Öland och butiker, lokala hantverkare och konstnärer har öppet till 02 i natt. Överallt lyser oranga pumpor och marshaller. Skördefesten fortsätter hela helgen, så det finns att göra.

Kram på er så länge!
/Emma

2 kommentarer:

Petra sa...

Jag är precis likadan, även om jag inte alltid erkänner det. Dessvärre är min son och make mindre pedantiska...phu de kunde få en tiondel av mig, ler. Ha en go helg!

maloppa sa...

Håller på att läsa "Rensa i röran med feng shui" och har oxå börjat röja. Maken o hans son gick lös med röjsåg och gräsklippare utomhus igår så nu ser där fint ut. Ska fixa lite inne tills på tisdag då jag ska ha kalas.
Väntar m spänning på bilderna.....