söndag 17 december 2006

Julförberedelser

Hur långt har ni hunnit med era julförberedelser?

Här är en liten lägesrapport.

Idag är det bara en vecka kvar till julafton! Ingen snö så långt ögat når. Istället är det vårvärme, blåklockor och blommande hassel. Men med lite julmusik, glögg, tomtar och julklappsinslagning känns det i alla fall som det närmar sig.

Igår plockade vi fram alla julkartonger och satte fram alla tomtar och idag ska vi köpa julgran! Vi har bakat lussebullar och gjort några julgodis (som dessvärre är uppätna redan : ) ). Nästan alla julklappar är köpta och inslagna. Vi ska fira jul hemma hos mamma och pappa så jag behöver inte ordna med maten. Jag har dock tagit på mig att baka hemmagjort knäckebröd, något jag och min syster gjorde förra året. Alla tyckte de var kanongoda! Det är verkligen skillnad i smak mot de man köper och mysigt med hemlagat, men jag vet inte när jag ska hinna baka dem bara.

Så mycket pynt som vi har uppe på julen har jag inte annars, men kring jul får det gärna vara lite trångt på hyllor och småbord med tomtar och julpynt. Min kille har några riktigt gamla tomtar som han ärvt. De är jättefina och får stå ihop i en liten grupp. Sedan har vi alla mina tomtar med skägg av fårull. De tycker jag är underbara. Jag gillar ju det handgjorda och saker gjorda av naturmaterial. De står också ihop. Jag gillar inte när det står en tomte här och en annan på ett annat ställe, ihop blir det mycket bättre. Av mamma och pappa får jag och mina systrar en ny tomte varje jul och under varje tomte har mamma skrivit t ex "Julen 2005". Det är roligt när jag plockar fram tomtarna och kan se när jag fick dem.

Passa nu på att dricka glögg och mumsa pepparkakor, för vem är sugen på det efter jul? Sätt på lite julmusik och njut av levande ljus och umgås med varandra!

Här är ett litet ljusarrangemang jag gjorde i gårkväll av lite "överblivna" lyktor. Jag lade på några granriskvistar som doftar så härligt!


/Emma

2 kommentarer:

Lusthuset sa...

Har också så köpt julgran idag (i regnet). Problemet är bara att enas om gran. Maken vill ha en "fet" gran och jag en "mager"...så det blev en "fet" i år. Ja man skall verkligen passa på att njuta av allt det "juliga" nu för hur kul är det efter jul. Ha en bra vecka.

Emma sa...

Vi valde en "vanlig" (mager) gran i år. Jag tycker om när inte ser så perfekt ut. Ha en bra vecka själv!