måndag 4 juni 2007

Matrummet


Matrummet från trappan sett.

Ett vitt litet skåp som rymmer mattallrikar och annat. Svartvita bilder från IKEA och en tavla som min syster gjort.


Idag ska ni få se vårt matrum. Tidigare var det vardagsrum med soffor och TV. Men så möblerade vi om, något som vi gör väldigt ofta i den här familjen. Lite för ofta tycker nog vissa ; ) för alltid har vi något nytt projekt/ommöblering på gång. Jag vet inte vad det är med omöbleringar, jag tycker det tillför en ny dimension och en ny energi till rummet.

I alla fall så hade vi matgruppen i köket innan vi renoverade där, men där kändes den så trång. När vardagsrummet delades upp i två rum (ett litet TV-rum nere och ett på övervåningen) så fick vi ett efterlängtat matrum.
Carl Malmstens Lilla Åland
Bild från stolab


Stolarna som är till matgruppen är från IKEA men liknar till utseendet Carl Malmstens stol Lilla Åland, men de är inte alls av samma kvalité som Carl Malmstens. Våra har gått sönder allihop och vi har inte haft dem länge. IKEA har nog själv fått insikt om det hela för stolarna är borta ut sortimentet. Matbordet däremot i massiv björk är vi supernöjda med. På bilden är det utan i läggsskiva och med en skiva till kan vi sitta måååånga runt bordet!


Jag skulle hellre vilja ha några stolar som ger matgruppen ett mindre köksbordsliknande utseende. Får se när vi kan hitta några. Vet inte alls hur stolarna ska se ut.
Kram /Emma, som ska gå ut lite i solen som äntligen tittat fram.

6 kommentarer:

bagateller.se sa...

Så fint du har det här på bloggen! Trevligt att se ditt matrum! Håller med om att det är roligt att möblera om, det ger som sagt nya perspektiv :) /Terese

Marie sa...

Vilket fint matrum du har! Det vita skåpet med tavlor över var jättefint arrangerat! Ha det gott! :)

Nya & gamla ting sa...

Fint matrum, passar bra med träfärg och vitt tillsammans! Det är synd att man inte riktigt vet vilken kvalité stolar håller förrän man använt dem ett tag. Svårt svårt...

Bodil sa...

Vad fint ni har det i matrummet. Ser så rofyllt och ljuvt ut.

hulukvarn sa...

Fint matrum ni har!! HA en fin vecka!

vildängel sa...

Vilket trevligt matrum du har! Förstår om era gäster aldrig vill gå hem :)