torsdag 22 mars 2007

Och jag som trodde det snart var klart

Så här såg det ut när det var utrivet. De andra bildern sparar jag till före och efterbilderna senare!

Luckan som den såg ut innan. Jag hoppas köket blir klart snart så jag kan visa er hur det blev.



Vår vattenläcka i köket

Detta har hänt: Byggarbetare river ut kökets underskåp och golv. Vi bor tillsammans med en stor brummande fläkt som ska torka upp golvet efter avloppsröret som läckt. Tre veckor senare godkänner besiktningsmannen och gör klartecken att lägga in nytt golv. När golvet ska på upptäcker man att betonggrunden är ojämn och lutar, vilket gör att ett golvföretag kommer och häller på flytande spackel som ska stå och torka. Kyl, frys, spis och diskmaskin flyttas utomhus och till altanen. Vill man ha något från kylen får man gå ut och hämta det. Känns helt absurt när jag sent på kvällen står ute i nattmörkret med huvudet i kylet, letandes efter mjölken. Glada i hågen kommer byggarbetarna daggen efter med det nya golvet och ska lägga in det. Tror ni att spacklet har torkat? Nej givetvis inte. Dagen där på kommer de igång med att lägga in golvet. Ett fins sammetslent ekgolv från Kährs. Härlilgt! Nu är det inte långt kvar tänker jag. Det känns som julafton. Igår började vi sätta upp lite hyllor på väggarna och annat. Det började faktiskt likna ett kök och inte en byggarbetsplats.

Här är chocken i dag: " Jag är rädd att jag kommer göra er besvikna" sa byggkillen i morse. "Vad är det nu då", tänkte jag som hörde på honom att det inte var en alltför positiv nyhet han skulle leverera. Så här ligger det till; när han ska till att sätta in underskåpet under diskbänken upptäcker han mögel på väggen uppe under diskbänken. Det måste besiktningsmannen missat. Hur det går får vi veta i morgon. Då kommer besikningsmannen. Är det mögel måste säkert kakeln bort. Jippi vi blir inte klara med köket den här månaden heller!!!

Efter två månader i denna röra börjar jag bli lite trött milt uttryckt. Det fick gärna bli klart snart. Helst innan påsk.

/ Emma, som börjar tröttna rejält på att diska ute i grovköket och besöka kylen på altanen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ve o fasa!! Den ena överraskningen efter den andra..
Hoppas verkligen att ni får ihop ert fina kök snart!
Att vara utan kök och badrum är ju nästan omöjligt.. Det går en liten tid.. Men jag förstår att du nu är less på att gå ut på altanen för att hämta lite mjölk! *brrrr*
Kram

Lotten sa...

Stackars er! Rena rama mardrömmen låter det som..... Hoppas att allt löser sig och köket blir precis som ni hoppas på till slut! Kram!

Anonym sa...

Jag förstår dej så väl, jag o familjen lever på samma sätt som ni, också pga en vattenskada!

Här har vi rivit i månader och nu byggs ett "lill-kök", ett "gå-in-i-skafferi" och en helt ny tvättstuga som vi nu flyttar från entréplanet ner till källaren.

Det känns som om det aldrig kommer att bli klart, jag är less nu!

Anonym sa...

Usch det låter hemsk. Nog kan man stå ut lite, men när man börjar se mållinjen är det inte så kul att någon kommer och säger stopp, stopp gå tillbaka till start och börja om. Det är bara att HÄRDA som vi säger här Kram

hulukvarn sa...

Usch vad tråkigt!! men vad är det dem säger, man blir starkare av varje.....jag håller dock tummen för dig!!

Anonym sa...

Håll bara ut! DEt är vidrigt att renovera och underbart efteråt!

Sol sa...

Skjønner at dere har fått flere overraskelser.Håper virkelig at ting kommer i orden snart. Jeg vet hvordan det er å leve midt oppi oppussing.Vi har holdt på med studen vår i to mnd,og enda er det ikke ferdig.Alle møbler og bilder,bøker osv står utover gulvet.....Det er ganske slitsomt.Men heldigvis blir det fint i stuen etterhvert.
Klem fra meg.

Anonym sa...

Hejsan! Det ar sa kul att kolla pa din blogg! Jag vill se lite bilder pa koket och pa det nya gastrummet. :) kram kram Sofia

Johanna sa...

Va trist, får hoppas att ni blir klara med köket snart!

Lavendel & Romantik sa...

STACKARE fy 17 va tråkigt sånt där är.Jag hoppas att allt löser sig för er tänker på er ha det så bra ni kan många kramar till er /Majsan